20170711 200210 (2)

Ce să mănânci în Santiago de Compostela

Sfatul meu? Încercați-le pe toate! 🙂

Caldo Gallego

Supă galiciană făcută dintr-o specie de sfeclă care crește în Galicia, fasole și cartofi, poate să existe şi câteva bucăți de Chorizo.

Pulpo a la Gallega( Pulpo a feira )

Probabil cea mai reprezentativă mâncare din Galicia,  caracatiță fiartă presărată cu boia de ardei și ulei de măsline, servită pe o placă rotundă din lemn stratificat.

Pimientos de Padròn

Pimientos de Padròn – printre cele mai tradiționale mâncăruri servite în Galicia. Simplu, sănătos şi plin de aromă!

Ardeii de Padròn sunt mici, se prăjesc în ulei de măsline şi se presară cu sare de mare. Au fost porecliți “ruleta spaniolă”: unii sunt iuți, iar alții, nu.

Empanada Gallega

Empanada Gallega – această plăcintă, umplută cu carne tocată de porc, ton, sau sardine, la care se adaugă ardei iute şi legume. Un sos delicios de ceapă(cu sau fără roşii), îi conferă o aromă dulce.

 

 

Brânzeturi din Galicia

Tarta de Santiago

Tartas de Santiago – simplu şi perfect, desertul tradițional, un tort cu migdale tocate.

Pâine galiciană

Dacă sunteți iubitori de pâine, nu puteți pleca din Galicia fără să încercați pâinea făcută manual.

Fructele de mare

Vinul Ribeiro, alb sau roșu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.