
Cum se prepară un Limoncello gustos
Limoncello, acest lichior tradițional este un produs consumat pe scară largă în Peninsula Sorrento, Coasta Amalfi și nu numai :). Ingredientul esențial este lămâia de Sorrento IGP( Indicazione Geografica Protetta), de fapt coaja groasă, galbenă și încrețită, cu o aromă și un parfum intens, datorită bogăției de uleiuri esențiale.
Limoncello este născut dintr-o rețetă simplă și autentică, îmbogățită cu apă, alcool și zahăr.
Ingrediente:
- 7 lămâi organice din Sorrento – coaja foarte groasă și parfumată
- 1 litru de alcool de bună calitate, 95 0
- 1 litru apă
- 700 grame zahăr
Mod de preparare:
- Se spală lămâile sub jet de apă caldă cu o perie
- Se utilizează numai coaja, folosiți un cuțit subțire pentru a curăța doar coaja galbenă a lămâilor(fără partea albă)
- Într-un borcan se pune 700 ml de alcool și se adaugă cojile aromate de lămâie
- Acoperim borcanul și-l punem într-un loc întunecat la macerat la temperatura camerei timp de aproximativ 1 lună, treptat infuzia va căpăta culoarea galbenă și aroma de lămâie. În acest moment se încheie prima etapă.
- Se fierbe apa și se adaugă zahărul în apa fierbinte, se amestecă pănă când zahărul se dizolvă complet în apă
- Se lasă deoparte să se răcească, apoi se toarnă siropul de zahăr peste infuzie, se adaugă restul de 300 ml alcool și se mai lasă încă o lună
- Infuzia astfel obținută se filtrează, se pune în sticle și se pune la/în frigider.