DSC 0458

Cum se prepară un Limoncello gustos

Limoncello, acest lichior tradițional este un produs consumat pe scară largă în Peninsula Sorrento, Coasta Amalfi și nu numai :). Ingredientul esențial este lămâia de Sorrento IGP( Indicazione Geografica Protetta), de fapt coaja groasă, galbenă și încrețită, cu o aromă și un parfum intens, datorită bogăției de uleiuri esențiale.

Limoncello este născut dintr-o rețetă simplă și autentică, îmbogățită cu apă, alcool și zahăr.

Ingrediente:

  • 7 lămâi organice din Sorrento –  coaja foarte groasă și parfumată
  • 1 litru de alcool de bună calitate, 95 0
  • 1 litru apă
  • 700 grame zahăr

Mod de preparare:

  1. Se spală lămâile sub jet de apă caldă cu o perie
  2. Se utilizează numai coaja, folosiți un cuțit subțire pentru a curăța doar coaja galbenă a lămâilor(fără partea albă)
  3. Într-un borcan se pune 700 ml de alcool și se adaugă cojile aromate de lămâie
  4. Acoperim borcanul și-l punem într-un loc întunecat la macerat la temperatura camerei timp de aproximativ 1 lună, treptat infuzia va căpăta culoarea galbenă și aroma de lămâie. În acest moment se încheie prima etapă.
  5. Se fierbe apa și se adaugă zahărul în apa fierbinte, se amestecă pănă când zahărul se dizolvă complet în apă
  6. Se lasă deoparte să se răcească, apoi se toarnă siropul de zahăr peste infuzie, se adaugă restul de 300 ml alcool și se mai lasă încă o lună
  7. Infuzia astfel obținută se filtrează, se pune în sticle și se pune la/în frigider.

limoncello

Agrodolce

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.