
Salată Caprese
Salata Caprese este un preparat pe cât de simplu, pe atât de faimos al bucătăriei italiene, originară din Insula Capri, de la care a luat numele.
Ingrediente / 4 persoane:
- 500 de grame de branză mozzarella di Bufala
- 400 de grame de roșii rotunde foarte proaspete
- 2 linguri ulei de măsline extra virgin
- sare și piper proaspăt măcinat
- 1 legatura de busuioc verde
- oregano – opțional
Mod de preparare:
- Se spală roșiile, se usucă și se taie în felii de aproximativ 1 cm grosime.
- Mozarella se scurge bine de zer și, de asemenea, se taie în felii de 1 cm grosime.
- Se clătește busuiocul sub jet de apă rece și se lasa la zvântat sau se usucă în prosop de hartie absorbantă.
- Se așează pe un platou felii de roșii, alternând cu felii de mozarella, iar pe fiecare felie de mozarella se pune câte o frunză de busuioc verde.
- Se asezonează cu sare, piper și se stropește cu ulei de măsline extravirgin. După preferință se poate presăra și oregano uscat.
- Se lasa la frigider aproximativ o oră înainte de a fi servită.