Salată Caprese 4

Salată Caprese

Salata Caprese este un preparat pe cât de simplu, pe atât de faimos al bucătăriei italiene,  originară din Insula Capri, de la care a luat numele.

mozzarella-bufala-500x375Salată Caprese_3

Ingrediente / 4 persoane:

  • 500 de grame de branză mozzarella di Bufala
  • 400 de grame de roșii rotunde foarte proaspete
  • 2 linguri ulei de măsline extra virgin
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • 1 legatura de busuioc verde
  • oregano – opțional

Mod de preparare:

  • Se spală roșiile, se usucă și se taie în felii de aproximativ 1 cm grosime.
  • Mozarella se scurge bine de zer și, de asemenea, se taie în felii de 1 cm grosime.
  • Se clătește busuiocul sub jet de apă rece și se lasa la zvântat sau se usucă în prosop de hartie absorbantă.
  • Se așează pe un platou felii de roșii, alternând cu felii de mozarella, iar pe fiecare felie de mozarella se pune câte o frunză de busuioc verde.
  • Se asezonează cu sare, piper și se stropește cu ulei de măsline extravirgin. După preferință se poate presăra și oregano uscat.
  • Se lasa la frigider aproximativ o oră înainte de a fi servită.

Caprese

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.